Overslaan en naar de inhoud gaan

Activiteiten

Utexafrica Compound

In het centrum van Kinshasa, langs de stroom, bezit TEXAF 60 ha, waarvan 44 ha bouwgrond, die het geleidelijk ontwikkelt met woningen en kantoren van internationaal niveau, om ze te verhuren. Momenteel zijn 287 woningen en 21.000 m² aan kantoren verhuurd, naast magazijnen en handelspanden.

TEXAF blijft voortdurend nieuwe panden bijbouwen. De projecten in aanbouw omvatten een gebouw van 3.000 m² kantoorruimte op de site “Petit-Pont” en 33 appartementen, die het sluitstuk vormen van het project “Bois Nobles”.

Kinsuka Gardens

In een oostelijke buitenwijk van Kinshasa is een terrein van 87 ha langs de stroom bestemd voor het project “Jardins de Kinsuka”. Dit project van 1500 woningen met de nodige infrastructuur (wegen, waternet, scholen, winkels…) ligt momenteel ter studie.

TEXAF Digital

In 2018 besliste TEXAF bij te dragen tot de ontwikkeling van de digitale economie in Afrika, en in het bijzonder in de Democratische Republiek Congo. De eerste initiatieven zijn een participatie in een pan-Afrikaans durfkapitaalfonds en de bouw van de eerste digitale campus van Kinshasa.

CARRIGRES

CARRIGRES is de grootste zandsteengroeve in de regio Kinshasa, met een capaciteit van 600.000 ton per jaar en reserves die worden geschat op 25 miljoen ton. Deze groeve maakt de productie van beton en de bouw van de wegen in de stad mogelijk.