Overslaan en naar de inhoud gaan

Raad van bestuur

Dominique Moorkens
(1948)
Einddatum mandaat 2024
Voorzitter, onafhankelijk

Dominique Moorkens begon zijn carrière als verantwoordelijke van een automobielconcessie bij de familiale groep Alcopa. Vanaf 1981 stond hij aan het hoofd van de groep en in deze hoedanigheid voerde hij een herstructurering van de groep door in het kader van de principes van goed bestuur. Gedurende vele jaren was hij directeur en voorzitter van de raad van bestuur van de groep Alcopa, die geëvolueerd is van haar oorsprong in de automobielsector tot een gediversifieerde holding die in-vesteert in duurzame middelgrote Europese bedrijven.


Dominique Moorkens is ook bestuurder van Carmeuse en voorzitter van de raad van Coprem. Hij is betrokken bij veel ver-enigingen gericht op filantropie en entrepreneurship, en hij is voorzitter van de raad van Mékong Plus. Hij is ereconsul van de Republiek Korea.

Vincent Bribosia
(1960)
Einddatum mandaat 2024
Vertegenwoordiger van Chanic nv Onafhankelijk

Vincent Bribosia is licentiaat in de rechten (Université de Liège), behaalde een Master in Management van CEPAC (ULB) en volgde programma’s aan de London School of Economics en de Harvard Business School. Hij komt van de groep Suez-Generale Maatschappij van België, waar hij tal van functies heeft bekleed, o.a. kabinetschef van de heer Gérard Mestrallet, ge-delegeerd bestuurder. Hij was secretaris en lid van het Directiecomité van de Generale Maatschappij van België en heeft er verschillende bestuurdersmandaten uitgeoefend, namelijk bij Finoutremer, Chanic nv en verschillende niet-beursgenoteerde bedrijven. Hij was ook lid van het kabinet van de minister voor Werkgelegenheid (1983-86). In 2000 nam Vincent Bribosia van de groep Suez-Generale Maatschappij van België diens participatie over in Chanic nv, waar hij nu Voorzitter van is. Hij is ook bestuurder en  penningmeester-generaal van de Association Mondiale des Amis de l’Enfance (AMADE) in Monaco.

Charlotte Croonenberghs
(1989)
Einddatum mandaat 2025
Niet-uitvoerend

Charlotte Croonenberghs is licentiaat in de rechten (KU LEUVEN). Ze studeerde met grote onderscheiding af aan ESCP EUROPE (Parijs & Londen) met een Master in International & European Business.  Ze begon haar professionele carrière met veel ervaring in FMCG. Ze was marketing directeur en lid van het management comité van haar divisie bij L'Oréal. Daarna ging ze bij VisionHealthCare aan de slag als Group Marketing Director en was ze verantwoordelijk voor verschillende strate-gische projecten in digital & e-commerce. Momenteel ontwikkelt ze het merk Baobab Collection in de Verenigde Staten. Zij is de dochter van de heer Philippe Croonenberghs.

Gérald Croonenberghs
(1988)
Einddatum mandaat 2026
Uitvoerend

Gérald Croonenberghs heeft een achtergrond in de luchtvaart. Voordat hij bij de groep kwam, vloog hij 10 jaar als copiloot en daarna als kapitein op Boeing-vliegtuigen voor commerciële luchtvaartmaatschappijen, onder meer in Indonesië, België en Dubai. Deze ervaring gaf hem inzicht in verschillende culturen en het belang van effectieve communicatie en teamwerk. Hij is afgestudeerd aan de HULT International Business School en is momenteel verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de digitale activiteiten van TEXAF. Hij is de oudste zoon van Philippe Croonenberghs.

William Croonenberghs
(1994)
Einddatum mandaat 2026
Niet-uitvoerend

William Croonenberghs behaalde een Master in Management aan de IE Business School na het behalen van zijn Bachelor in Ma-nagement Engineering aan de Universiteit Antwerpen. Hij begon zijn carrière als consultant bij CBRE, waar hij 2,5 jaar werkte op het gebied van commercieel vastgoed. Vervolgens vervoegde hij de Belgische vastgoedontwikkelaar ION, waar hij gedurende twee jaar als Business Development Consultant verantwoordelijk was voor de acquisitie van nieuwe residentiële en commerciële vastgoedop-portuniteiten in België en het Groothertogdom Luxemburg. Naast zijn praktische kennis, studeerde hij af aan de KU Leuven in het "Postgraduaat Vastgoedkunde/Postgraduat in Real Estate Studies" waarin de verschillende facetten van vastgoed aan bod kwamen. Momenteel is hij gevestigd in Johannesburg, Zuid-Afrika, en hij ondersteunt TEXAF bij haar vastgoedactiviteiten. Hij is de zoon van Philippe Croonenberghs.

Christophe Evers
(1960)
Einddatum mandaat 2025
CFO, Uitvoerend

Christophe Evers is handelsingenieur (Solvay Brussels School) en startte zijn carrière bij Umicore. Hij trad in 1989 in dienst bij Cobepa, waar hij financieel directeur werd en lid van het directiecomité. In 2001 werd hij lid van het directiecomité van bPost, belast met Business development, Immobiliën en alle activiteiten behalve Mail en Retail. Van 2004 tot 2010 was hij vennoot van de zakenbank Drakestar Partners, gespecialiseerd in technologie. Christophe Evers is hoogleraar financien en strategie aan de Solvay Brussels School en de auteur van verschillende publicaties.

Joseph Fattouch
(1990)
Einddatum mandaat 2025
Vertegenwoordiger van JFA Management Onafhankelijk

Master Handelsingenieur (Summa Cum Laude) aan de Solvay Brussels School (ULB). Als consultant bij McKinsey en bij Roland Berger leverde hij diensten aan diverse industriële bedrijven op belangrijke strategische, operationele en technologische gebieden. Hij is vervolgens adviseur geweest van twee Belgische ministers (waaronder de huidige
eerste minister), heeft leiding gegeven aan het Belgische beleid voor digitalisering, artificiële intelligentie en digitale competenties, richtte AI4Belgium op en leidde de werkgroep Data Against Corona. Hij werkt tegenwoordig bij Waterland, een onafhankelijke private-equityvennootschap die focust
op Belgische groei-kmo’s. Hij heeft Texaf ook ondersteund bij de oprichting van zijn digitale campus in Kinshasa en bij de ontwikkeling van zijn strategie voor technologische investeringen. Hij heeft bijgedragen aan de opstelling van het belangrijkste vierjarige programma van UNICEF (500 miljoen dollar) in Libanon en is geselecteerd als een van de ‘40 under 40’ in België. 
 

Michel Gallez
(1958)
Einddatum mandaat 2026
Niet-uitvoerend

Michel Gallez studeerde af aan de Ecole Pratique des Hautes Etudes Commerciales te Brussel en beschikt over een ruime ervaring in textiel in Afrika. Eerst werd hij door de Britse groep Tootal Textiles in Kinshasa gedetacheerd als financieel directeur van CPA Zaire en sinds 1994 organiseerde hij voor de Cha-groep een distributienetwerk voor textielproducten in heel Afrika. Hij oefende verschillende functies uit in de financiële en algemene directie en zetelde in de raad van bestuur van verschillende vennootschappen van deze groep. Hij was de laatste algemeen directeur van Congotex en bekleedt momenteel de functie van uitvoerend bestuurder van United Nigerian Textiles, de grootste groep van textielfabrieken in Nigeria.

Eline Pardaens
(1985)
Einddatum mandaat 2026
Onafhankelijk

Eline Pardaens is licentiaat Handelsingenieur (ICHEC), optie financiën, behaald met grote onderscheiding. Ze begon haar carrière bij de Texaf-groep als financieel directeur van de dochterondernemingen in de DRC. Daarna werd ze financieel direc-teur van Korongo Airlines, een partnerschap in de Congolese luchtvaart tussen Brussels Airlines, George Forrest Internatio-nal en andere Congolese investeerders. Na 3 jaar in de luchtvaartsector ging ze 6 jaar door bij de Forrest International Group, waar ze respectievelijk management controller in Lubumbashi en financieel directeur van A.E.M.I. (industriële pool) in Kinshasa was. Momenteel werkt ze voor Connexafrica DRC, een van de leiders in multimodale logistiek gevestigd in de DRC en Zambia, en vertegenwoordiger van de scheepvaartmaatschappij Hapag-Lloyd. Zij is verantwoordelijk voor de financiering en controle van de vennootschap en de financiële ondersteuning van verwante bedrijven.

Pascale Tytgat
(1960)
Einddatum mandaat 2025
Onafhankelijk

Pascale Tytgat studeerde af als handelsingenieur aan de Solvay Brussels School (1983) en is houder van een IFRS-certificaat van de UCL(2005). Ze is bedrijfsrevisor (1990). Ze is stichtend vennoot van BST Réviseurs d'Entreprises (1991). Sinds 2006 zetelt ze in de jury voor het bekwaamheidsexamen van het Instituut van Bedrijfsrevisoren van België en ze was 20 jaar lang lid van de Commissie voor Kwaliteitscontrole (1995-2016). Ze heeft bovendien verschillende opdrachten uitgevoerd als financieel expert in België en Frankrijk.

Nathalie Ulrich
(1967)
Einddatum mandaat 2026
Vertegenwordigster van People Partners Onafhankelijk

Nathalie Ulrich behaalde een master in Germaanse filologie (KU Leuven) en in pedagogie (UCLouvain) en een diploma in KMO-management (Solvay). Zij heeft uitgebreide ervaring opgedaan in Human Resources op lokaal en internationaal ni-veau (Befimmo, Proximus, Millicom), met name als Directeur Human Resources en Communicatie bij HeidelbergCement en als lid van de Raad van Bestuur van CBR n.v. en van enkele dochterondernemingen en pensioenfondsen. Daarnaast heeft zij bijgedragen aan de oprichting van start-up’s op IT- en commercieel gebied. Ze is ook betrokken bij filantropische activiteiten als bestuurslid van SOCIALware (Techsoup) Benelux.

Jean-Philippe Waterschoot
(1963)
Einddatum mandaat 2023
Uitvoerend, CEO (vanaf 9 mei 2017)

Jean-Philippe Waterschoot is burgerlijk ingenieur van opleiding (Faculté des Sciences Appliquées ULB (ICME 88)) en begon zijn carrière bij de TEXAF-groep in 1989 in Lubumbashi. Hij bekleedde diverse operationele functies bij de textielfabriek UTEXAFRICA, waarvan hij CEO was tot de textielafdeling werd ingebracht in Congotex. Hij is bestuurder van de Fédération Nationale des Entreprises du Congo, bestuurder en permanent vertegenwoordiger van de CBL-ACP Kamer voor Koophandel, vicevoorzitter van de Belgisch-Congolese Kamer van Koophandel, bestuurder van verschillende liefdadigheids- en economische verenigingen in de DRC en Adviseur in Economische Diplomatie bij de Ambassade van België te Kinshasa. Hij is Officier van de Leopoldsorde.