Klik om te zoeken START

 

De meeste vastgoedactiva van de groep situeren zich in de onmiddellijke omgeving van het stadscentrum van Kinshasa (gemeente Ngaliéma), in de nabijheid van het zakencentrum en infrastructuren zoals scholen, ziekenhuizen, culturele centra en ambassades. Ze zijn ook gelegen in de zogenaamde “veiligheidsperimeter” van de stad. Deze gunstige ligging creëert een sterke vraag naar huisvesting en kantoren bij particulieren, bedrijven, ngo’s en internationale organisaties.

Het residentiële vastgoedpark UTEXAFRICA/TEXAF is gelegen aan de oevers van de rivier en bestaat uit 36 villa’s en 218 flats. De huurders kunnen er gebruikmaken van vrijetijdsinfrastructuur zoals een zwembad, een restaurant, tennisvelden en multisportterreinen. Deze site wordt van stroom voorzien door elektrische noodgeneratoren. De bezettingsgraad van deze residentiële oppervlakten bedraagt nagenoeg 100 %.

De gehuurde handelsoppervlakten omvaten een winkelcentrum waarin de groep over meer dan 2.600 m² ruimte beschikt. Het is gelegen naast de residentiële zones en biedt extra comfort door de nabijheid van winkels en dienstleveranciers (kruidenier, bakker, dokterspraktijk, bankkantoor, school ...).

De residentiële en commerciële zones liggen verspreid rond een industrieterrein van 14 ha (oude textielfabriek) met 90.000 m² kantoor- en opslagruimte. Op vraag van kandidaat-huurders worden verbouwingen uitgevoerd.

Er zijn plannen voor de heraanleg van deze site om zo tegelijk nieuwe residentiële, handels- en kantooroppervlakten te kunnen aanbieden - een belangrijk voordeel in een stad van meer dan 10 miljoen inwoners met steeds grotere mobiliteitsproblemen.


Tegenover de concessies UTEXAFRICA/TEXAF bevindt zich het COTEX-complex (+/- 3,2 ha), eveneens een vroegere textielfabriek waarvan 4.500 m² werd ingericht als kantoorruimte.

De site PETIT PONT (3.500 m²), waarvan de aankoop werd afgerond in februari 2008, ligt tegenover het COTEX-complex aan het einde van de Boulevard du 30 juin, de belangrijkste verkeersas van Kinshasa. Na procedures die meerdere jaren hebben aangesleept, verkreeg TEXAF van rechtswege de uitzetting van illegale bewoners en kon de vennootschap opnieuw het vruchtgebruik genieten van dit perceel. Er loopt momenteel een studie naar de bouw van een groot kantoorgebouw op deze locatie.

Op een tiental km van het stadscentrum bevindt zich de CPA-site (104 ha), waarop een fabriek voor de productie van wax gevestigd was. Deze unieke locatie is toegezegd voor een belangrijk ontwikkelingsproject dat zal gebruikt worden voor betaalbare huisvesting voor de plaatselijke bevolking. De aanleg van een nieuwe toegangsweg door een Chinees bedrijf verbetert de waarderingsmogelijkheden van dit actief.